Apotheek open op:
maandag tot vrijdag
09.00 - 12.00 uur en
13.30 - 17.30 uur

Apotheek open op:
maandag en donderdag
18.00 - 19.00 uur
Looiersplein 5
6271 HD Gulpen
tel. 043 - 450 18 78


Sprinkstraat 6
6269 AP Margraten
tel. 043 - 450 18 78
Informatie over:

Nieuws:

Vlooien, teken, ziekte van Lyme

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2015

Uw hond of kat kan besmet raken met vlooien en teken. Vlooien veroorzaken jeuk en kunnen een allergie opwekken. Verder kunnen vlooien zorgen voor bloedarmoede bij uw huisdier. Uw huisdier kan een teek oplopen als hij door struiken of gras loopt. Teken uit warme streken kunnen ziekten op uw hond overbrengen.

Bij Dierenkliniek Gulpen-Margraten kunt u terecht voor diverse soorten teken- en vlooienbestrijdingsmiddelen. Een goede en regelmatige behandeling voorkomt veel leed. Er zijn diverse producten zoals druppels (spot-on producten), sprays voor dier & omgeving en tekenbanden te koop.
In het voorjaar en de zomer is er een toenemende kans op besmetting met vlooien en teken.
Honden
Pipetten voor in de Nek
Frontect® is een nieuw product van de makers van het bekende Frontline®. Het heeft een afwerend effectieve werking op teken en vliegende insecten. Daarnaast is het een krachtig en snel afdodend product tegen vlooien.

Tabletten
Nexgard® is een smakelijke kauwtablet en wordt snel opgenomen in het lichaam. Het werkt binnen 8 uur tegen vlooien en binnen 48 uur binnen teken. Nexgard® is makkelijk toe te dienen en is minimaal 4 weken werkzaam teken vlooien en teken op uw huisdier.

Katten
Frontline combo® (pipet) is onze 1e keus aanbeveling wanneer het aankomt op het bestrijden van vlooien en teken bij katten. Bij Frontline combo® wordt ook de vlo-nakomeling aangepakt door de ontwikkeling van de eitjes, larven en poppen te stoppen. Daarnaast elimineert Frontline combo® minimaal een maand lang vlooien en teken op uw huisdier.

Gebruikt u liever een band voor de kat tegen vlooien en teken, dan is Seresto® een goed alternatief. Deze band werkt ca. 7-8 maanden.
Een nieuw product tegen vlooien, teken én wormen bij de kat is Broadline®. Dit effectief middel wordt toegediend met een pipet en is te gebruiken vanaf 7 weken. Broadline® dient iedere maand herhaald te worden.

Buitenland
In het vakantieland heersen vaak andere ziekten dan in Nederland. Vooral in gebieden rond de Middellandse zee komen ziekten voor die worden overgebracht door teken. Voorbeelden van deze ziekten zijn Babesiose, Ehrlichiose en Leishmania. Denk bij bezoek aan het buitenland daarom ook aan een goede tekenpreventie. Druppels in de nek en een tekenband zijn de juiste producten. De Scalibor® band werkt tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen.

Meer informatie op http://www.licg.nl/wz/praktisch/reizen-en-vakantie/dierziekten-in-het-buitenland.html

Vaccinatie tegen ziekte van Lyme
Gaat u wel eens met uw hond in het bos of door de velden wandelen? Heeft uw hond dan wel eens een teek of zelfs meerdere teken?
Ja? Dan hebben we iets nieuws voor u. Sinds kort is het mogelijk om honden te vaccineren tegen de ziekte van Lyme. Met 2 prikken is de hond een jaar lang beschermd tegen de ziekte van Lyme. Hierna hoeft de prik slechts 1 maal per jaar herhaald te worden.